Engelse Springer Spaniël: Ontdek alles over dit ras [foto's] (2024)

Wil jij meer weten over de Engelse Springer Spaniël? Zoek niet verder! Wij hebben een compleet artikel geschreven over dit populaire hondenras, waarin je alles ontdekt wat je hoort te weten.

In dit blog ontdek je alles wat je moet weten over de Engelse Springer Spaniël. Zo staan we stil bij de uiterlijke kenmerken, het gedrag, het karakter, hoe je een Engelse Springer Spaniel kunt verzorgen, de omgang met kindjes en de aanschaf van dit hondenras.

Mocht je naderhand nog vragen hebben, laat jezelf dan horen in de comments onderaan de pagina. We komen graag met je in contact. Laten we bij het begin beginnen!

Engelse Springer Spaniël: Ontdek alles over dit ras [foto's] (1)

Wil je een gelukkige hond? Hier zijn 30+ tips die je moet weten!

Laat je voornaam en e-mailadres achter en ontvang een gratis E-Book met 30+ tips & tricks voor honden!

Inhoudsopgave

  1. Wat zijn de kenmerken van een Engelse Springer Spaniël?
  2. Wat voor karakter heeft een Engelse Springer Spaniël?
  3. Hoe verzorg je een Engelse Springer Spaniël?
    • Voeding
    • Vachtverzorging
  4. Is een Engelse Springer Spaniël geschikt voor een gezin met kindjes?
  5. De aanschaf van een Engelse Springer Spaniël

Wat zijn de kenmerken van een Engelse Springer Spaniël?

De Engelse Springer Spaniël is afkomstig uit Engeland en stamt uit het jaar 1800. Dit ras werd officieel erkend aan het einde van de 19e eeuw en won aan populariteit na de Tweede Wereldoorlog. Van origine werd deze Engelse hond ingezet bij de jacht om het geschoten wild op te sporen en naar de jager te brengen.

Naast de uitstekende kwaliteiten voor de jacht is de Engelse Springer Spaniël ook uitermate geschikt als gezinshond. Van alle spaniëls die er zijn, is de Engelse Springer Spaniël de grootste en zijn zij qua uiterlijk het meest onderscheidend.

Dit ras staat van alle spaniëls het hoogst op zijn benen en heeft een atletisch gebouwd lichaam. De Engelse springer Spaniël heeft een schofthoogte van ongeveer 50 centimeter en wordt daarom tot de middel grote honden rassen gerekend. Deze hond wordt tussen de 18 en 25 kilogram zwaar.

De vacht is van gemiddelde lengte, glad, dicht en waterafstotend. De voor- en achterpoten worden gesierd door franjes. De Engelse Springer komt voor in verschillende kleurencombinaties namelijk leverkleurig met wit, zwart met wit of driekleurig met bruine vlekken. De ogen zijn middelgroot, amandelvormig en hebben een hazelnoot kleur. Een hond van dit ras zal tussen de 12 en 14 jaar oud worden.

Engelse Springer Spaniël: Ontdek alles over dit ras [foto's] (2)

Wat voor karakter heeft een Engelse Springer Spaniël?

De Engelse Springer Spaniël is een ontzettend zachtaardige, speelse, sociale, oprechte, goedaardige en vriendelijke hond. Ze zijn dan ook echte allemansvrienden. Over deze honden wordt weleens gezegd dat zij zeer zachtaardig zijn voor de ander en keihard voor zichzelf.

Engelse Springer Spaniëls zijn naast hun zachtaardige karakter zeer intelligent, bereid om hard te werken en gehoorzaam. Door deze kwaliteiten snappen zij wat er van hen wordt gevraagd en leren zij snel. Indien de juiste methodes worden gebruikt zijn zij makkelijk trainbaar.

De Engelse Springer Spaniël is een echte jachthond en spoort het liefste wild op. Deze hond zal echt zijn neus achterna gaan. Het is daarom aan te raden om te zorgen voor een goede omheining om de tuin. Apporteren kunnen zij ook goed.

De Engelse Springer Spaniël houdt van structuur en duidelijkheid en gedijt het beste in zo’n soort omgeving. Wanneer zij niet voldoende mentale en fysieke inspanning krijgen kan dit leiden tot problemen zoals frustratie. Vanuit deze frustratie zullen zij destructief gedrag vertonen en veel gaan blaffen wanneer zij alleen worden gelaten.

Een goed opgevoede en blije Engelse Springer Spaniël zal niet veel blaffen. De Engelse Springer Spaniël is niet perse geschikt als waakhond gezien zijn sociale en vriendelijke karakter. Een Engelse Springer Spaniël kan enkel met katten leven wanneer deze hond eraan gewend is vanaf kleins af aan.

De Engelse Springer vindt het leuk om met andere honden te spelen en is zeer vriendelijk naar andere honden. Voor de mentale, fysieke en sociale balans van deze hond is het belangrijk regelmatig andere honden te ontmoeten.

Engelse Springer Spaniël: Ontdek alles over dit ras [foto's] (3)

Hoe verzorg je een Engelse Springer Spaniël?

Wanneer je een pup van dit hondenras hebt aangeschaft is het belangrijk om vroegtijdig te beginnen met socialisatie. En zoals voor alle honden geldt, is het aan te raden om een puppycursus of basistraining te volgen. Het volgen van zo’n cursus zorgt ervoor dat jouw hond leert socialiseren, goede gewoontes leert en met andere honden leert omgaan. De hond leert basiscommando’s en dat hij naar zijn baasje moet luisteren. Door samen te trainen zal de band met jouw hond versterken.

Het is heel belangrijk dat een Engelse Springer Spaniël voldoende beweging krijgt. De beweging is mogelijk op allerlei manieren, zoals jagen, samen joggen of behendigheidstraining. In de meeste gevallen is het voldoende om gemiddeld anderhalf uur per dag te wandelen waarbij de hond ook vrijuit kan rennen. Daarbij is het goed om nog een kwartier te trainen per dag met de hond. Deze honden hebben namelijk naast fysieke uitdaging ook geestelijke uitdaging nodig.

Aangezien het intelligente en sociale honden zijn, zijn zij het gelukkigst wanneer zij met de verzorger samen kunnen werken. Je ziet vaak dat de honden van dit ras meedoen aan jacht-, gehoorzaamheid- en behendigheidswedstrijden. Deze honden werken graag op het land maar ook in het water. Ze zijn uitstekende zwemmers en beleven hier veel plezier aan.

Een Engelse Springer Spaniël gaat zich bij weinig mentale en fysieke inspanning snel vervelen en kan daardoor destructief gedrag vertonen. Deze honden zijn niet graag alleen en zijn erg gehecht aan de mensen om hun heen. Vanaf puppy af aan zullen zij op een positieve manier moeten leren om alleen te zijn. Aangezien de Engelse Springer Spaniël erg gericht is op zijn baas en het graag goed wil doen is een positieve opvoeding met beloningen zeer gewenst.

De verzorgers dienen zelfverzekerd te zijn in hun autoriteit, gebeurt dit niet dan kan deze hond denken dat het zijn taak is om de leidende rol te pakken in de roedel met alle gevolgen zoals bijten van dien.

Als je van plan bent om een Engelse Springer Spaniël aan te schaffen is het belangrijk om te weten dat dit hondenras vooral geschikt is voor gevorderde hondeneigenaren. Zoals je hebt kunnen lezen heeft deze hond vrij specifieke behoeftes en is het belangrijk dat de eigenaar goed op de behoeftes kan inspelen.

Je zult tevens voldoende tijd moeten maken maken om de mentale en fysieke uitdaging te geven die deze hond nodig heeft. Een hond van dit ras is geschikt voor mensen die ervaring hebben met honden en ook houden van een actief buitenleven.

Engelse Springer Spaniël: Ontdek alles over dit ras [foto's] (4)

Voeding

De Engelse Springer Spaniël heeft goed hondenvoer nodig van hoge kwaliteit en dat is afgestemd op de leeftijd van de hond (puppy, volwassen of senior) en het activiteitenniveau. Zo koop je voor een puppy goede puppy voeding en voor een senior hond juist voer voor een oudere hond.

Beloningssnoepjes voor honden zijn een goed hulpmiddel bij de trainingen. De Engelse Springer Spaniël is niet erg kieskeurig qua eten, droogvoer is geschikt als voeding. De dagelijkse hoeveelheden dienen tevens te worden afgestemd op leeftijd, gewicht en hoeveelheid beweging.

De avond is een geschikt moment om te eten, omdat dit de spijsvertering bevorderd. Deze honden mogen geen vrij toegang hebben tot eten, dit zou kunnen leiden tot maagkantelingen.

Vachtverzorging

De vacht van de Engelse Springer heeft geen speciale verzorging nodig, wekelijks borstelen met een goede borstel voor honden is in principe voldoende. Het is wel raadzaam om regelmatig te controleren op klitten achter de oorschelp. Af en toe met een trimmer hond door de vacht gaan kan ook geen kwaad.

Na bijvoorbeeld een boswandeling is het goed om de vacht vrij te maken van achtergebleven takjes en de voetzolen te controleren op eventuele wondjes. Haarverlies is niet extreem, maar zoals bij elke hond wel aanwezig. Ze wisselen vooral in de herfst en lente van vacht. Op die momenten is het aan te raden om dagelijks de vacht te borstelen.

Is een Engelse Springer Spaniël geschikt voor een gezin met kindjes?

De Engelse Springer is een een van de bekendere kindvriendelijke hondenrassen. Vanwege hun vriendelijke karakter vinden de honden het leuk om tijd door te brengen met kinderen en met hun te spelen. Dit is echter wel onder de voorwaarde dat de kinderen op een respectvolle manier met de hond omgaan. Deze aanhankelijk en goedaardige hond is uitermate geschikt voor een gezin met kinderen.

De aanschaf van een Engelse Springer Spaniël

Ben je van plan om een Engelse Springer Spaniël in huis te halen? Dan is het van belang om rekening te houden met een aantal dingen. De plek waar je de hond aanschaft moet voorzien zijn van goede voorzieningen voor alle honden.

Of je de hond nu bij een goed aangeschreven asiel of een erkende fokker haalt. Let er ook op dat de papieren van de hond compleet zijn en dat deze in de Nederlandse taal zijn. Een erkende fokker is te herkennen aan de volgende factoren: de fokker fokt niet meer dan drie rassen, de honden zijn ingeënt en ontwormt en hiervoor zijn bewijzen aanwezig, het dierenpaspoort begint met 528-NL, de fokker zorgt ervoor dat de honden met mensen te maken hebben zodat ze sociaal worden, de moeder van het nestje is aanwezig en de fokker of eigenaar heeft alle wettelijk verplichte papieren.

Bij betrouwbare fokkers kun je ook vragen stellen over de betrouwbaarheid en over eventuele erfelijke aandoeningen. Zij zullen hier geen geheim van maken. Ook kun je meerdere keren terecht bij de betreffende fokker. Je kunt jezelf veel ellende besparen door goed onderzoek te doen bij de fokker.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met de juiste informatie over de Engelse Springer. Mocht je nog toevoegingen of opmerkingen hebben, laat je dan horen in de reacties hieronder. We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Engelse Springer Spaniël: Ontdek alles over dit ras [foto's] (2024)

References

Top Articles
Tested: 2024 Hyundai Sonata Hybrid Favors Style over Substance
a931118 Seat belt holder (Seat belt Buckle) rear left for Hyundai FR1190309-61 • EUR 12,00
Poe T4 Aisling
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Inducement Small Bribe
Www.craigslist Virginia
Jazmen Jafar Linkedin
Gt Transfer Equivalency
What is the difference between a T-bill and a T note?
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Job Shop Hearthside Schedule
Binghamton Ny Cars Craigslist
Simon Montefiore artikelen kopen? Alle artikelen online
Gma Deals And Steals Today 2022
Guidewheel lands $9M Series A-1 for SaaS that boosts manufacturing and trims carbon emissions | TechCrunch
Buff Cookie Only Fans
Tcu Jaggaer
Justified Official Series Trailer
Paradise leaked: An analysis of offshore data leaks
使用 RHEL 8 时的注意事项 | Red Hat Product Documentation
50 Shades Of Grey Movie 123Movies
Richland Ecampus
Daytonaskipthegames
Marine Forecast Sandy Hook To Manasquan Inlet
Phoebus uses last-second touchdown to stun Salem for Class 4 football title
Conan Exiles Sorcery Guide – How To Learn, Cast & Unlock Spells
Busted News Bowie County
Evil Dead Rise Showtimes Near Pelican Cinemas
Soulstone Survivors Igg
Reser Funeral Home Obituaries
Renfield Showtimes Near Paragon Theaters - Coral Square
Random Bibleizer
lol Did he score on me ?
Vip Lounge Odu
Halsted Bus Tracker
Old Peterbilt For Sale Craigslist
Texas Baseball Officially Releases 2023 Schedule
Shoreone Insurance A.m. Best Rating
Soulstone Survivors Igg
Ise-Vm-K9 Eol
Nearest Ups Office To Me
Aita For Announcing My Pregnancy At My Sil Wedding
Ross Dress For Less Hiring Near Me
The Listings Project New York
Alpha Labs Male Enhancement – Complete Reviews And Guide
Fluffy Jacket Walmart
Model Center Jasmin
Diamond Desires Nyc
303-615-0055
Arnold Swansinger Family
Lux Nails & Spa
Intuitive Astrology with Molly McCord
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5437

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.